De landelijke omgeving van Vakantiehuis Rekers

Twente is een prachtig gebied om te wandelen, te fietsen en te genieten. Leuke dorpjes, mooie natuurgebieden en vriendelijke mensen. Hieronder vindt u een aantal van die mooie dingen die Twente u te bieden heeft. Allemaal in de omgeving van Vakantiehuis Rekers.

 

Tilligte

    

De Westerveld Möl (voorheen Brunninkhuismolen), een achtkante beltkorenmolen gebouwd in 1864, is een bekende trekpleister in Tilligte. Deze molen wordt samen met enkele andere molens in de gemeente Dinkelland onderhouden door de Molenstichting Lattrop-Tilligte. Ook een bezoek aan de Sterrenwacht of de Oldtimerdagen in september is zeker de moeite waard. Naast de vele authentieke Twentse boerderijen die je hier in directe omgeving vindt hoor je hier nog de grutto, de specht, de vlaamse gaai en broeden de ooievaars hier hun eieren uit.

 

Ootmarsum

    

Het pittoreske stadje Ootmarsum, bekend om haar kunst en cultuur, wilt u zeker niet missen. Ootmarsum heeft 3 musea: het Openluchtmuseum Ootmarsum, het Museum van Ton Schulten en het Centrum voor Tijdmeetkunde Chronomium. Hier vinden regelmatig exposities plaats. Daarnaast heeft het stadje diverse kleine galerieën, kunstwinkels en in de zomervakantie de welbekende Siepelmarkten.

 

Denekamp

    

Het gezellige Twentse dorp Denekamp ligt in een prachtige bosrijke omgeving waar je heerlijk kunt fietsen, wandelen of kunt winkelen. Elke woensdagochtend is er een gezellige markt. Daarnaast worden er veel leuke activiteiten georganiseerd, zoals een braderie, een dorpsfeest, een muziekfestival en tal van andere evenementen.

 

't Springendal

    

't Springendal ook wel de tuin van Nederland genoemd. Als je er bent begrijp je direct waarom. Mooie vijvers, verrassende watervalletjes en smalle beekjes midden in het bos zorgen voor een romantische aanblik. Omringd door heuvels, weilanden, meertjes, hooilanden, heide en historische boerderijen is dit wel een heel mooi stukje Twente.

 

't Singraven

    

Landgoed 't Singraven kent een rijke historie. In alle seizoenen biedt de natuur van Singraven u een prachtig schouwspel. U kunt er wandelen, fietsen, maar ook een bezoek brengen aan het statige Huis Singraven, of de Watermolen met haar oude waterraderen. Een uniek stukje natuur aan de rand van Denekamp.

 

Kanaal Almelo-Nordhorn

    

Sinds de sluiting voor de scheepvaart in 1960 heeft het kanaal zich tot een natuurgebied ontwikkeld met vele soorten bloemen, vissen en vogels. Op de foto's de Stoneyschuiven en het Schuivenhuisje (ook: Dinkelhuisje), een stuw dat het kanaal Almelo-Nordhorn voedt met water van het riviertje de Dinkel.

 

Lutterzand

    

Het Lutterzand is een prachtig natuurgebied. De Dinkel slingert zich onverstoord door 750 hectare dennenbossen, zandverstuivingen, heide en jeneverbessen. In alle seizoenen is het Lutterzand een ideaal wandel- en fietsparadijs.